Democracy X logo

Democracy X Morgenmøde: Kan kommuner blande sig i, om borgerne spiser klimavenligt?

Er du interesseret i, hvad et socialt tippepunkt er, og hvordan kommuner systematisk kan fremme bæredygtige madvaner blandt danskerne?

Tilmeld dig her

23. Oktober 2024
kl. 8:30 - 10:00

Tilbage

Kom til Democracy X' morgenmøde d. 23. oktober og hør om, hvordan du ved at arbejde sammen med andre aktører som madproducenter, butikker, og lokale fællesskaber, kan accelerere normændringer og skabe varig forandring i mad- og kostvaner.

Mød to borgmestre, der allerede er i gang, og Claus Meyer, der er på en mission.

Hør, hvordan I som kommune eller anden aktør selv kan komme i gang – og vær med til rapportlancering omkring den nyeste teori og de første danske erfaringer.

Mødet afholdes i Meyers Madhus, Nørrebrogade 52 C 2200 København N.

Rapportlancering

Hvad er sociale tippepunkter? Hvad er kommunernes særlige rolle og mulighed? Og hvilke andre aktører kan lokalt stimulere et socialt tippepunkt, så vi fremmer sunde og bæredygtige madvaner blandt danskerne?

Lancering af rapporten ”På vej mod sociale tippepunkter i danskernes madvaner: Sociale virkemidler, partnerskaber og hverdagsfællesskaber som løftestænger til spredning af bæredygtige madvaner blandt danskerne”. Democracy X præsenterer både tankerne bag og de danske praktiske erfaringer med at skabe sociale tippepunkter i fødevareomstillingen.

Deltagerne på morgenmødet kan gå hjem med et eksemplar af rapporten, der bl.a. samler erfaringer fra en samskabelsesproces med aktører på tværs af hele fødevarebranchen og et lokalt klimatopmøde i Københavns Kommune.

Oplæg og Debat

Hvorfor og hvordan arbejder to meget forskellige kommuner med at fremme et socialt tippepunkt på bæredygtige fødevarer? Og hvorfor er det en god idé for alle danske kommuner at komme i gang med?

Democracy X faciliterer korte oplæg fra og debat med Line Barfod, teknik- og miljøborgmester i København, Claus Meyer, kok og entreprenør, Maja Højgaard, borgmester i Brøndby Kommune.

Deltagelse

Democracy X faciliterer ud fra publikationens konklusioner og debattens budskaber en samtale med mødedeltagerne om, hvordan andre kommuner metodisk kan komme i gang, og hvordan man kan overkomme det, der kan være svært.

Mødet afholdes fysisk i København, men kan også streames online uden mulighed for aktiv deltagelse.

Om DemocracyX

I 2023 fusionerede Teknologirådet og DeltagerDenmark. Vi hedder nu DEMOCRACY X og arbejder fortsat med teknologi, samfund og bæredygtighed.

Kontaktinformation til arrangør

Events og arrangementer
Democracy X       
Tlf: +45 41 25 90 75        
info@demx.dk                            

Hvem og hvad: Vi er en ny organisation med gammel erfaring..., der på tværs af temaerne/udfordringerne, ønsker at finde svarene sammen med de mennesker / samarbejdsparnere, der ønsker at løse udfordringerne. Vi kender nogle svar / løsninger, men vil blive klogere på...

Hvorfor gør vi det?: Fordi fordi, omverdensanalyse, visioner, kollektive problemer, kollektive løsninger. Alt det vi tror på.Vi har erfaring, og nu er vi nysgerrige på de næste skridt i arbejdet for at løse udfordringerne. Internationalt, national, regionalt

Partners: Vi arbejde sammen med...